Olet nyt sivulla, jossa kaikki kerrottu on täyttä totta, joka sisältää välillä asiatonta tekstiä ja joka saattaa joskus aiheuttaa likaisen naurun lukijassaan. Kirjoittajan mielenterveys on tällä hetkellä koetuksella, mutta ei kuitenkaan kokonaan menetetty. Kuitenkin, jos tekstien pohjalta aletaan harkita oikeustoimia, voin hankkiutua syyntakeettomaksi. Kuka tahansa tässä talossa käynyt uskoo sen mahdolliseksi. Antoisia lukuhetkiä.

tiistai 25. syyskuuta 2012

Kutsumaton vieras

Näitä lasten vanhempien iloja ovat tietysti kaikki ihanat lastensairaudet. Viikko sitten tuuletin onnellisena flunssan häipymistä, joka oli Uhman lisäksi iskenyt kyntensä myös kaksosiin. Kaksosten kanssa käytiinkin varmuudeksi lääkärissä heidän iästään johtuen, mutta Uhmalta vain pyyhittiin nenää ja annettiin iltaisin suppoa rauhoittamaan pienen oloa.
Edellisyönä Uhma nukkui astetta rauhattomammin. Itse en moista tiedostanut, mutta mieheni silmien alle nousseet silmäpussit huusivat esikoisen kanssa kilpaa aamun mittaa. Aluksi meinasimme, että Uhmalle on viimein alkanut kasvamaan ne viimeiset leekot, vampyyrin kulmahampaat. Annoimme lääkettä ennen päiväunia. Päikkyjen (jotka olivat lähes kolmetuntiset) jälkeen pinnasängystä kuului onnellinen höpötys ja ajattelin, että vanhempien diagnoosi osui oikeaan. Kävin hakemassa Uhman pois sängystä ja ihmettelin, kun lapseni oli hieman lämmin. Ajattelin, ettei ihmettely kannata, jos lapsi on juuri nukkunut lämpimässä kolme tuntia, on kehokin saavuttanut normaalia korkeamman lämmön hetkellisesti. Kiukuttelu kuitenkin alkoi lähes heti, kun Uhma hoksasi kannettavan tietokoneeni, jota olin laittamassa pois. Koneen turvaan siirtäminen nosti aikamoisen äänen, eikä mikään auttanut. Niinpä oli aika napata lapsi ja lähteä mittaamaan lämpöä, eikä se äidinvaisto ollutkaan niin väärässä. Lääkkeen antamisesta oli noin kolme tuntia, eli sen saattoi olettaa pitävän vaikutusta yllä ja silti Uhman lämpö oli 38,4. Lääkärit ja neuvola ovat sanoneet, että kolmekasi ja puolen yli menevä lasketaan vasta kuumeeksi, mutta puolentoista vuoden aikana olen todennut, että hänen normaali lämpönsä on 37,5 paikkeilla. Lisäsin vielä pronaxenin vaikutuksen yhtälöön ja totesin lapseni selvinneen flunssasta, mutta kuumeen saapuneen hieman jäljessä. Onneksi pronaxenin kanssa voi käyttää myös panadolia, joten ei muuta kuin suppo paikoilleen. Päivä meni kohtuullisen hyvin, kuume pysyi aisoissa ja Uhma oli jopa rauhallinen. Diiva ja Murina taas olivat hieman äksyjä. Oletan, että heidän vatsansa on kovalla ja soitin edellisenä päivänä asiasta lääkäriinkin, voiko mahaa pehmittää jollain. Neuvoksi annettiin mallasuute, jos mahallaan olo ja pumppaus eivät auta. Koska olemme kaikkia näitä kotikonsteja harjoittaneet kuukauden päivät, totesin että mallasuute voisi helpottaa. Kuitenkin tuo ilta sujui hyvin, joten en lähtenyt apteekkiin. Eilen taas kiukun jatkuessa passitin mieheni käymään apteekissa ja annoin ensimmäiset suositusannokset maidon joukkoon. Odotin pienten vatsan reagoivan ensimmäiseen yritykseen kivuliaasti, mutta onneksi ilta sujui pientä kiukkua vaille normaalisti. Tällä hetkellä he ovat kohta kaksitoista tuntia nukkuneet, tietenkin syöden välillä. Mutta Diivakin jätti jokaöisen kukkumisvaiheen väliin. Jatkan mallasuutteen kanssa kunnes vatsat lähtevät toimimaan. Lupaan informoida erittäin tarkasti, kun se osoittaa voimansa ja tämän talon paskaralli alkaa.
Pidemmän johdannon jälkeen kerron tästä varsinaisesta kutsumattomasta vieraastamme. Viime yö meni kaksosten kanssa hyvin, mutta Uhma- parka heräili itkuun noin tunnin välein. Se alkoi heti nukahtamisen jälkeen ja loppui kaksi tuntia sitten pronaxenin ja valvomisen vaikutuksiin. Soittelin sitten heti seitsemältä lääkärin ajanvaraukseen, että meidän pojalla on nyt sitten varmaankin se korvatulehdus. Klo. 11.20 selviää, olinko oikeassa. Sääliksi kävi niin Uhmaa kuin miestäkin, joista kumpikaan ei pahemmin siis nukkunut. Enpä sitten kyllä minäkään, mutta kiveen hakattu fakta on, että se olen tässä perheessä minä, joka selviää vähimmillä unilla. Yliväsymyksen puolelle mennessä kaikki alkaa lähinnä naurattamaan ennemmin kuin itkettämään. Itkuvaihekin tosin löytyy, heti naurun jälkeen. (Liika valvominen vastaa monella tapaa promillen humalaa, terveisin yhdestä siideristä shown pystyyn laittava nainen.....)
Ja hei, olen aika hyvin selittänyt millä tavoin lääkitsen lapsiani, joten haluan kertoa, ettei kukkahattutätien kuitenkaan tarvitse huolestua. Suosin lääketeollisuutta lasten kanssa vain silloin kun sille on oikeasti tarvetta ja jos tiedän, että niin saan lapsilleni helpomman olon. Kokemuksesta kuitenkin tiedän, että kuume ja korvasärky ovat pahempia kuin lääke kipuja helpottamaan, eikä vatsakivun kanssa ole todellakaan helppo tehdä yhtään mitään. Sanon tämän ihan vain siksi, kun tiedän että on olemassa kaikkia maailmanparantajia, joiden mielestä mitään lääkkeitä ei pidä käyttää. Meillä on jokaisella omat käytännöt ja mielipiteet ja varmasti kaikki ovat kanssani siitä samaa mieltä, että jokainen on omasta mielestään oikeassa. Niin myös minä.

Selailin aamulla puhelimen kanssa Ilta-Sanomien uutisia. Kannatti, sillä löysin todellisen skandaalin. Tai no joo, skandaali on jo vanhennut, mutta sitä tutkitaan yhä. Herttuatar Katesta otetut nakukuvat. Kamalaa. Sen naisen ei enää kannata näyttää kasvojaan missään, nakukuvat pilasivat hänen maineensa ja elämänsä. Hän ei voi enää nauttia prinssistään, linnastaan tai ylellisestä elämästä. Hänen nakukuviensa vuoksi Kiinassa järisi maa ja Afrikassa lapset kuolee nälkään. Maailma on paska paikka elää. Mutta siis, nyt aamun otsikoissa kerrottiin, että sisäpiiriläisiä epäillään vinkistä, milloin kuvat kannatti mennä ottamaan. Ja poliisi etsii tontilta dna- jälkiä, että syyllinen/kuvaaja saataisiin kiinni. What?!?!?!?!?!?!? Ihan oikeasti. Jos et kestä julkisuutta, älä hakeudu sellaiseksi. Jos et halua ihmisten näkevän sinua alasti, älä ole alasti. Jos yhdet nakukuvat kaatavat koko hovin maineen, eikö koko hovin kannattaisi kaatua? Kate on kaiken lisäksi kaunis ja solakka nainen, kannattaisi olla ylpeä. Alkaa pikkuhiljaa ärsyttämään ihme kohkaus salakuvista ja hovin maineesta. Maailmassa on isompiakin asioita, mutta nyt ne idiootit teettävät poliiseilla töitä selvittääkseen mieluummin kuvaajan, kuin vaikka raiskaajia, murhaajia tai pedofiileja. Jos kuvaaja ja ilmiantaja saadaan joskus kiinni, he todennäköisesti istuvat vankilassa kauemmin kuin yksikään suomalainen veropetoksesta (josta siis saa tämän maan kovimmat tuomiot, kun yrittää piilotella rahoja verottajalta). Tars varmaan yrittää saada napattua jostain näitä kuuluisia nakukuvia ja lyödä blogin taustaksi, ihanvainnoinniinkuin kannatusmielessä.

Ugh, suuri äiti on puhunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti