Olet nyt sivulla, jossa kaikki kerrottu on täyttä totta, joka sisältää välillä asiatonta tekstiä ja joka saattaa joskus aiheuttaa likaisen naurun lukijassaan. Kirjoittajan mielenterveys on tällä hetkellä koetuksella, mutta ei kuitenkaan kokonaan menetetty. Kuitenkin, jos tekstien pohjalta aletaan harkita oikeustoimia, voin hankkiutua syyntakeettomaksi. Kuka tahansa tässä talossa käynyt uskoo sen mahdolliseksi. Antoisia lukuhetkiä.

maanantai 17. joulukuuta 2012

Wau

Viikonlopun aikana on tapahtunut eräänlainen kävijäennätys blogini sivuilla ja yksi uusi seuraajakin on löytynyt. Ihanaa, kiitos ja syrän! Tietysti se edesauttoi, kun itse jaoin linkin facessa, mutta joka tapauksessa. Olen otettu.
Kolmaskin Anonyymi oli jättänyt kommentin tekstin "Koska se lomailu oikein alkaa" alle. Kuten kaikki muutkin, tämäkin kommentti ilahdutti ja nosti mieltäni. Eniten liikutuin kohdasta "täyrellä syrämmellä". Kiitos. Syrän.

Painotun tekstissäni nyt lähinnä lauantaisen läpikäymiseen, sillä eilinen oli aika perusjuttu. Olin taas kotipaikkakunnallani, tällä kertaa kaksoset mukana. Sain kotiin tuotavaksi kevyen säkillisen joululahjoja siskoni luota. Paketointipalvelu, hihhhei!!!
Sen verran pitää kyllä kertoa, etten ole ihan varma, palasinko eilen oikeaan taloon. Täällä oli nimittäin tiskikone tyhjennetty ja täytetty, paistinpannu tiskattu, yhden koneellisen pyykit viikattu sekä paketoitu joululahja, mikä tänään täytyy viedä postiin. En vielä ole oikein saanut selkoa, onko mies korvattu jollain uudella värkillä vai olenko väärässä talossa, mutta lupaan pitää teidät ajan tasalla, sillä tilanne on sen verran hämärä, että sitä on pakko tutkia.

Lauantai antoi niin monta ohjenuoraa, että teen listan opeistani. Kirjaan ne tapahtumajärjestyksessä.


- Aloita aamusi erehtymällä luulemaan, että elät Strömsössä. Mitä aikaisemmin heräät, sitä kauemmin tämä kaunis illuusio säilyy.

- Palaudu omaan maailmaasi viisi minuuttia viimeisenkin lapsen heräämisen jälkeen ja ensimmäisen mehulasin kaatumisen jälkeen.

- Ihmettele aamun seitsemännen kahvikupin kohdalla, miksi maku on erilainen. Tiirikoi ajatuksiasi. Kun toteat laittaneesi kahvin joukkoon äidinmaidonkorviketta, ala miettiä ja juokse tarkistamaan vauvojen tuttipullojen sisältö. Muistele myös, saiko esikoinen kenties kissanmaitoa lasiinsa. Päätä, ettet hämmästy mistään.

- Pyörrä edellinen päätös huomaamalla esikoisen kokanneen siirappileipiä siivilän ja vispilän kanssa. Murua, joka mahtuu siivilästäkin läpi, on keittiön lattia täynnä. Hurraa itsellesi, kun hillitset kirosanaryöpyn.

- Leiki jälleen olevasi Strömsöläinen ja yritä saada koko remmi mukaan ideaan, jossa olette yhdessä leikkihuoneessa tosi hienosti viihtyen. Luovuta, kun Uhma suuttuu siitä, ettei saakaan uutta siirappileipää ja kiljaisee niin kovaa, yllättäen ja korkealta, että molemmat kaksoset säikähtää ja alkaa myös huutaa.

- Kun olet saanut kaksoset rauhoittumaan, aseta heidät mukavasti sittereineen olohuoneeseen, anna molemmille lelu käteen ja poistu pihalle Uhman edelleen huutaessa. Yritä sulkea silmät, korvat ja ajatukset hetkeksi. Älä ole huomaavinasi Uhman askellusta kielletylle laatikolle.

- Kelloa katsoessasi päätä yrittää Uhmaa päiväunille.

- Puolentoista tunnin yrityksen jälkeen luovuta. Sadun lukeminen, silittäminen, takaisin sänkyyn kantaminen tai mikään muukaan taikatemppu ei auta. Lapsen silmät sojottavat väsyneinä joka suuntaan, mutta viedessäsi lapsen sänkyyn saat kuunnella iloista laulua.
Luovuta. Niittaa itsesi huonoksi äidiksi. Ole tyytyväinen, että kaksoset ovat nukkuneet koko taistelun ajan.

- Yritä kestää väsyneen lapsen kiukku turhista asioista. Muistuta itseäsi, ettei se ole turha vaan maailman tärkein niin pienelle ja väsyneelle lapselle. Katso kelloa ja hypi riemusta ilmaan todetessasi, että pian on helpompaa, kun mies saapuu.

- Pidä bileet sen kunniaksi, että Diivakin kääntyi selältä mahalleen. Vain kaksi päivää veljensä jälkeen. Avaa mieleesi epäilys, josko nuo kaksi sittenkin olisivat oikeita kaksosia.

- Hurraa hetki miehen saapumisen jälkeen. Lyö sen jälkeen päätä todella kovin seinään herätäksesi viimein siitä harhaluulosta kokonaan, että eläisit edes puoliksi Strömsössä. Sait miehesi kotiin, mutta et avuksesi, vaan neljänneksi lapseksi. Lähde tupakalle.

- Lasten kylpyhetken ja maailman rauhoittumisen jälkeen lähde kauppaan hakemaan maitoa. Ilmoita miehelle samalla pysähtyväsi työpaikallasi. Poikkea tavoistasi ja juo ansaittu kalja. Huomaa, kuinka hyvä idea se oli.

- Nauti työkavereiden seurasta, oluen mausta ja leikittele ajatuksella, että soittaisit miehelle puhelun "täsh o nyh pari muuttujaa, mut mä tuun shih joshkush...."

- Päätä hillitä itsesi ja nauti virkistyneestä mielestä. Palaa kotiin, jossa viimeinenkin lapsi on nukahtanut ja ota mallia hänestä.

Päivät on vaan välillä niin ihanan helppoja ja yhteensopivia. Ja jos ihmisen muisti ja ajatuksenkulku ovat tällaisia, ei mikään ihme jos maidotkin menevät keskenään sekaisin, varsinkin kun niitä on jääkapissa kolmea sorttia. Onneksi olin itse ainoa joka asiasta loppujen lopuksi kärsi.

Hei, oikeasti muuten, käsitättekö! Viikon kuluttua on aattoaamu. Viikko!!! Vasta hetki sitten odottelin joulukuuta alkavaksi ja nyt se on jo kohta ohi... Ja viimeiset joululahjahankinnat on luvassa tälle viikolle. Hurrei!!

Hyvää, ihanaa, täydellistä ja lumista maanantaiaamua. Aloitetaan se kaikki sillä ajatuksella, että taas ollaan niin kuin Strömssöössä. Aloitetaan se ajattelu heti, kestää kauemmin. Suurennellaan sitä, niin siitä lähtee suurempi ääni kuplan puhketessa! Syrän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti