Olet nyt sivulla, jossa kaikki kerrottu on täyttä totta, joka sisältää välillä asiatonta tekstiä ja joka saattaa joskus aiheuttaa likaisen naurun lukijassaan. Kirjoittajan mielenterveys on tällä hetkellä koetuksella, mutta ei kuitenkaan kokonaan menetetty. Kuitenkin, jos tekstien pohjalta aletaan harkita oikeustoimia, voin hankkiutua syyntakeettomaksi. Kuka tahansa tässä talossa käynyt uskoo sen mahdolliseksi. Antoisia lukuhetkiä.

maanantai 26. marraskuuta 2012

Arki alkaa maanantailla

Ja koko talomme on flunssassa. Lähes. Mieheni on ilmeisesti ihan kunnossa, mutta me muut sairastetaan. Itselläni alkoi nenä vuotamaan lauantai aamupäivästä. Uhma ei ole enää niin tukossa kuin ole, mutta koko ajan saa pienen nenää olla pyyhkimässä. Murinalla alkoi Uhma lauantai-sunnuntaiyöllä, jolloin isää oli kiva valvottaa. Diiva aivasti eilen vaunulenkin jälkeen ja sen jälkeen hänkin on ollut räkänokka. Hellurei, on se kivvaa. Mutta, onneksi on supot olemassa ja mieluummin jokaisella flunssa kuin mahatauti. Eiköhän tästä selvitä.

Niin että miten lauantai? Vauhdikkaasti, toodellakin vauhdikkaasti. Kun sanoin kylpeväni hotshoteissa,  niin todellakin tein sen. Joimme ystäväni luona hotshottia, köllikkää ja mustikkashottia. Voisin vaikka sanoa että kaksin käsin. Lähdin parin kaverin kanssa kaupungille jo etukäteen ja ehdin kiertämään pari baaria ennen lopullista määränpäätä. Pääsin vielä viimeiseenkin sisälle, mutta koska olin hieman liian innoissani juonut shotteja ja viiniä, voi lopputuloksen arvata ilman suurempaa johdattelua. Huono olo valtasi pienen ihmisen. Koska olen ihan naamoissakin yltiösiisti ihminen, en tietenkään halunnut liata baarin lattiaa. Annoin reippaasti ylen omaan tuoppiini vessan ollessa liian pitkän matkan päässä huonovointisuuden yllättäessä. Siirryttyäni vessaan ja vietettyäni siellä hetken totesin, että tyhmästä toiminnasta saa arvoisensa rangaistuksen. En nähnyt suosikkibändiäni, koska päätin poistua kotiin nukkumaan huonoa kuntoa pois. Ilmeisesti ikä on tuonut tullessaan jonkun sortin viisauden, kun oma pää neuvoi tekemään näin, en jäänyt pilaamaan muiden iltaa tai yrittänyt väkisin jatkaa siinä olossa. Hyvästelin seurueen ja lähdin kotiin.
Kaikesta huolimatta sain käveltyä kotiin. Kotona onnistuin pesemään jo naaman, harjaamaan hiuksen ja laittamaan yövaatteet. Sanoisin että aika hyvä suoritus ihmiseltä, jonka veressä ui shottipiraijoja ja korvista juoksi viini. Aamulla nousin yhdeksän maissa Uhman tullessa kertomaan tarinoita. Yllätyksekseni olo oli hyvä ja saatoin keittää normaalin aamukahvin ja aloittaa aamun lasteni kanssa. Parin tunnin kuluttua olin jo imuroimassa, jonka jälkeen pakkasin lapset vaunulenkille. Ei siis jälkeäkään krapulasta tai muistutusta edellisillan alkoholiämpäristä. Kiitos Berocca Boozt, en luovu sinusta koskaan.
En siis voi aina väittää olevani ihan niin fiksu. Taisin olla lauantaina sen verran fiiliksissä, että käyttäydyin kuin pikkulintu mikä yritti lentää ensimmäistä kertaa. Saattaa olla, että muutama ihminen katseli toimintaani säälien tai päätään puistellen. Hauskaa kuitenkin oli siihen saakka, kun maksani sanoi yhteisen sopimuksemme irti sääntörikkkomuksemme vuoksi. Voinen siis melkein kutsua iltaa onnistuneeksi. Kiitos ja anteeksi.

Olen nyt lisännyt kaksosten päiväruokailuun kiinteitä niin, että aamulla ja illalla syödään puuroa ja päivän aikana kaksi lämmintä sosetta. Vaikutukset alkaa näkymään, kun viime yönä Diiva söi kaksi kertaa, kahdeltatoista ja neljältä ja Murina kerran kolmelta. Noustessani omaan aamuuni annoin Murinalle maidon rauhoittaakseni pienen nuhanenän. Voin kertoa, että minä ja kaksoset muodostamme muuten hiljaisessa talossa kivan kuuloisen kuoron. Molemmat pienet niiskuttavat osittain tukkoisella nenällä ja itse niiskutan, aivastelen ja niistän. Arvatkaa muuten, miten hauskaa ja mielenkiintoista on aivastaa kesken hampaiden harjauksen? Ihan tosi siistiä, vaahto vain lentää. En voi suositella sitä kenellekään, mutta hauskaa se silti on. Vähän kuin hurrikaani kylpylässä.

Sen verran vielä, että lauantaina tekemäni kakku onnistui. Koska maku oli hyvä eikä ulkonäkökään huono, jaan reseptin nyt täällä kanssanne:
Pohja:
3 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5dl jauhoja
kaksi riviä raastettua tummaa suklaata
2 ruokalusikallista sitruunatiivistettä

Sokeri ja munat vaahdoksi, jonka jälkeen joukkoon loput ainekset. Sekoitus/vatkaus ja vuokaan, voi laittaa myös piirakkamuottiin. Uuniin 180 asteeseen noin pariksikymmeneksi minuutiksi. Kun pohja on jäähtynyt, voi sen kuorruttaa.

Kuorrute:
200g maustamatonta tuorejuustoa
tomusokeria
1ruokalusikallinen sitruunatiivistettä

Suosittelen siivilöimään tomusokerin joukkoon, niin välttyy suuremmilta klimpeiltä. En osannut arvioida laittamaani määrää, ehkä noin puolitoista desiä. Sen verran kuitenkin, että kuorrutteen koostumuksesta tulee sellaista, että se on hyvä levittää, mutta ei valu pois.

Se ol siin tämä aamu. Tai vastahan se alkoi, eli oikkee hyvää viikon alkua. Palataan taas asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti